Julles horn

Fra min mormors opskriftsamling. Julle var datter af min mormors søster Anna. Hendes rigtige navn var Julie Stavnsbjerg Holm. Portionen rækker til 16 horn.

  • 250 g hvedemel
  • 180 g smør (stuetemperatur)
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dl mælk
  • 30 g gær

Ægget deles i hvide og blomme

Mælken lunes og heri opløses gæren. Mel, mælk, æggeblomme og lidt af hviden sukker æltes sammen med mælk og gær. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, men dejen må ikke være alt for fast. Hæves ca. ½ time ved stuetemperatur.

Dejen deles i 2 halvdele og der hver udrulles til en stor cirkel – ca. 20 cm. diameter. Cirklerne deles hver i 8 trekanter.

Den resterende æggehvide og sukker piskes med sukker. Fordeles med en lille klat på hver trekant i den tykke ende. Hornene rulles let sammen. Det må ikke være stramt. De skal kunne hæve uhindret. De placeres på bagepapir og efterhæver ½ time. Smøres med æg og drysses med perlesukker. Bages ca. 10 minutter ved 200 grader til de er fint lysebrune. Smager bedst lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *