Ødde’s Dronning Ingridkage

Dorthea Cæcilie Eriksen, i familien kaldet Ødde, var datter af moster Dotte. Hun blev født i 1917 og døde først i 2013 i en alder af 96 år. Opskriften stammer fra min mormors opskriftsamling.

  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 250 g sukker
  • 150 g mel
  • 2 æg (delt i blommer og hvider)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl (6 spsk) kogende vand
  • Enten mandeldråber eller reven skal af en usprøjtet citron
  • Enten: citronglasur af saft af en citron og flormelis
  • Eller: kakaoglasur af 1 spsk kakao, 3 spsk kogende vand og flormelis

Smør og sukker røres meget grundigt (10 minutter) . Pisk æggehviderne helt stive. Bland mel og bagepulver grundigt.

Rør smør-sukkerblandingen forsigtigt med mel, æggeblommer og vand til det lige akkurat er jævnt. Rør lidt af de stiftpiskede æggehvider i dejen. Vend dernæst forsigtigt resten af æggehviderne i. Hæld dejen i en smurt springform drysset med rasp.

Sæt kagen i en kold ovn indstillet til 160 grader. Bag i 1 time. Stik i den med en kniv for at teste om den er færdig.

Afkøl kagen. Tag den ud af formen.

Lav glasuren og pynt kagen.

Original opskrift fra min mormors opskriftbog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *