Dorthea Cæcilie Eriksen, i familien kaldet Ødde, var datter af moster Dotte. Hun blev født i 1917 og døde først i 2013 i en alder af 96 år. Opskriften stammer fra min mormors opskriftsamling.

- 200 g smør (stuetemperatur)
- 250 g sukker
- 150 g mel
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl (6 spsk) kogende vand
- Enten mandeldråber eller reven skal af en usprøjtet citron
- Enten: citronglasur af saft af en citron og flormelis
- Eller: kakaoglasur af 1 spsk kakao, 3 spsk kogende vand og flormelis
Smør og sukker røres meget grundigt (10 minutter) . Pisk æggehviderne helt stive. Bland mel og bagepulver grundigt.
Rør smør-sukkerblandingen forsigtigt med mel, æggeblommer og vand til det lige akkurat er jævnt. Rør lidt af de stiftpiskede æggehvider i dejen. Vend dernæst forsigtigt resten af æggehviderne i. Hæld dejen i en smurt springform drysset med rasp.
Sæt kagen i en kold ovn indstillet til 160 grader. Bag i 1 time. Stik i den med en kniv for at teste om den er færdig.
Afkøl kagen. Tag den ud af formen.
Lav glasuren og pynt kagen.
