Cillas æblekage (Dagny)

Fra min mormors opskriftsamling. Opskriften har min mormor fået af Dagny. Hvem Cilla er ved jeg ikke – måske en hushjælp?

Du skal bruge

  • 500 g kogte mosede kartofler
  • 250 g smør
  • 375 g sukker
  • 4-5 æg
  • 1 – 1,5 kg æbler

Kartoflerne bages op med smørret og afkøles.

Æblerne skrælles og skæres i små stykker og lægges i bunden af et smurt fad.

Når kartoflerne er kølet af røres de med sukker, og dernæst med æggeblommerne. Hviderne piskes og vendes forsigtigt i. Dejen fordeles over æblerne og kagen sættes straks i ovnen ved 175 grader og bages ca. 1 time. Spises varm – gerne med flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *