Øddes Marengslagkage

Denne opskrift er fra min mormors opskriftsamling. Ødde var et kaldenavn for min mormors niece. Hendes virkelige navn var Dorthea. Denne kage kaldes også for Guldkage.

  • 90 g smør
  • 90 g Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 165 g mel
  • 3 tsk. Bagepulver

Smør og sukker røres lyst. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i, og fordel blandingen i 2 smurte springforme.

  • 4 æggehvider
  • 160 g sukker

Pisk hviderne stive tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens du pisker videre.

Fordel massen forsigtigt ovenpå dejen i de 2 springforme. Bag ved 175 grader undervarme eller 140 grader fuld varme (ikke varmluft). Ca. 40 minutter.

Fyld:

  • Abrikos- eller sveskemarmelade eller smørcreme

De 2 bunde lægges sammen med smørcreme eller bedre: abrikoser eller svesker og flødeskum. NB: jeg brugte blommemarmelade fra haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *