Denne opskrift er fra min mormors opskriftsamling. Ødde var et kaldenavn for min mormors niece. Hendes virkelige navn var Dorthea. Denne kage kaldes også for Guldkage.
- 90 g smør
- 90 g Sukker
- 4 æggeblommer
- 165 g mel
- 3 tsk. Bagepulver
Smør og sukker røres lyst. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i, og fordel blandingen i 2 smurte springforme.
- 4 æggehvider
- 160 g sukker
Pisk hviderne stive tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens du pisker videre.
Fordel massen forsigtigt ovenpå dejen i de 2 springforme. Bag ved 175 grader undervarme eller 140 grader fuld varme (ikke varmluft). Ca. 40 minutter.
Fyld:
- Abrikos- eller sveskemarmelade eller smørcreme
De 2 bunde lægges sammen med smørcreme eller bedre: abrikoser eller svesker og flødeskum. NB: jeg brugte blommemarmelade fra haven.