Maries stikkelsbærkage med marengs

Sødt, surt, sprødt, blødt og omami. Det er en meget frisk og dejlig lagkage som rækker til 4 – 6 personer. Opskriften stammer fra min mormors opskriftsamling. Der er ikke navn på men mit gæt er, at dette er en af min mors moster Maries egne opskrifter. Jeg er sikker på at den også kan bages med anden frugt, gerne frugt med lidt kant som modvægt til det søde f.eks. mirabeller eller kvæder.

Stikkelsbær kage med marengs. Sødt, surt, sprødt, blødt og omami. En dejlig og anderledes lagkage.

  • 1 lagkagebund, færdigkøbt eller hjemmebagt

Kagecreme:

  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 top-spsk mel.

Stikkelsbærkompot:

  • 300 g stikkelbær (evt. frosne)
  • 200 g sukker – efter smag

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • 175 g sukker

Ingredienserne til kagecremen piskes sammen og bringes i kog under omrøring. Koger 3-4 minutter hvorefter cremen afkøles helt.

Stikkelsbær bringes langsomt i kog uden tilsætning af vand. Lad væsken koge ind så kompotten bliver stiv. Tilsæt sukker efter smag. Den må ikke være for sur. Når sukkeret er opløst afkøles kompotten helt.

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der fortsat piskes. Hæld massen ud i en form til lagkagebunde. Alternativ brug den bagte lagkagebund som skabelon og tegn rundt om den på et stykke bagepapir. Fordel marengsmassen indenfor stregen så lagkagebund og marengsbund får samme størrelse. Bag marengsbunden i 1 time ved 120 grader. Den må ikke blive brun.

Saml kagen: læg lagkagebunden på et fad. Smør den over med stikkelsbærkompot. Lad gerne bund og stikkelsbær trække f.eks. til næste dag. Fordel kagecreme ovenpå og læg marengsbunden på til sidst.

Original opskrift fra min mormors opskriftsamling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *