
Disse franske vafler er fine, sprøde flagede med dejligt blødt indre. Opskriften stammer fra min mormors opskriftsamling. Dagny var gift med min mormors bror Svend Anker.
- 250 g mel
- 125 g koldt smør
- 1 knsp. hjortetakssalt
- 4 spsk. kold fløde
- æggehvide til pensling
- perlesukker (har større krystaller end almindeligt sukker)
Mel, hjortetakssalt og smør hakkes sammen – lettest i en foodprocessor men pas på – det skal kun lige akkurat nå en konsistens som parmesan. Fløden tilsættes og det hele æltes hurtigt sammen.
Dejen sættes køligt til næste dag.
Rul dejen ud på en melet bordplade i 5 mm tykkelse. Det letteste er at lade kagerullen hvile på 2 (ubrugte) træpinde – f.eks. rørepinde til maling, som kagerulle hviler på. Derved bliver tykkelsen helt jævn. Udstik cirkulære kager i 5 cm. diameter. Rul kagerne (ca. 36 stk) enkeltvis ud til ovaler, ca. 8 cm. på den lange led. Læg kagerne på bagepapir, smør med æggehvide og drys evt. perlesukker på halvdelen af kagerne. Bages 10 minutter ved 200 grader. Afkøler på rist eller køkkenrulle.
Når kagerne er afkølede lægges de sammen 2 og 2 med smørcreme imellem. Opbevares køligt.
Maries opskrift på smørcreme:
- 125 g smør
- 125 g flormelis
- 2 æggeblommer
Pisk smørret helt blødt, tilsæt flormelis og pisk det helt lyst. Tilsæt æggeblommerne en af gangen under fortsat piskning. Kan evt. tilsættes vanilje.