Denne opskrift stammer egentlig ikke fra min mormors opskriftsamling, men jeg synes alligevel den hører til her. Den er fundet i bogen om Helene Hanssen, se nedenfor.
- 3 æg
- 150 g sukker
- 150 g blødgjort smør
- 1/4 tsk kardemomme
- lidt reven citronskal
- 3 spsk fløde
- 500 g mel
- 500 g palmin, fedt eller olie.
Æg og sukker røres godt. Smør og krydderier røres i og det hele blandes til en sej masse, der æltes med mel og fløde.
Hviler gerne til næste dag. Udrulles tyndt og skæres i aflange spidse firkanter eller med en klejnespore. Der ridses et aflangt hul i midten og den ene ende trækkes igennem hullet.
Fedtstoffet opvarmes og kagerne koges til de er lysebrune.
Køles af og opbevares bedst i en stenkrukke.
Kilde:
- Helene Hanssen. Et liv i strid og kærlighed. Lis Mikkelsen. 2021. Sprogforeningen.