Helenes Klejner

Denne opskrift stammer egentlig ikke fra min mormors opskriftsamling, men jeg synes alligevel den hører til her. Den er fundet i bogen om Helene Hanssen, se nedenfor.

  • 3 æg
    • 150 g sukker
  • 150 g blødgjort smør
  • 1/4 tsk kardemomme
  • lidt reven citronskal
  • 3 spsk fløde
  • 500 g mel
  • 500 g palmin, fedt eller olie.

Æg og sukker røres godt. Smør og krydderier røres i og det hele blandes til en sej masse, der æltes med mel og fløde.

Hviler gerne til næste dag. Udrulles tyndt og skæres i aflange spidse firkanter eller med en klejnespore. Der ridses et aflangt hul i midten og den ene ende trækkes igennem hullet.

Fedtstoffet opvarmes og kagerne koges til de er lysebrune.

Køles af og opbevares bedst i en stenkrukke.

Kilde:

  • Helene Hanssen. Et liv i strid og kærlighed. Lis Mikkelsen. 2021. Sprogforeningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *